Kaunista musiikkia ja kylmiä väreitä

May 3, 2024
Jaa tämä artikkeli

Kevät alkaa olla lopuillaan, ja huhtikuun viimeisenä lauantaina, 27.4., pidimme meille jo perinteeksi tulleen Veteraaninpäivän konsertin.

Näin unta kesästä kerran -nimi sopi konsertin teemaan, sillä ilma oli Veteraaninpäivänä hyvinkin keväinen – sateinen, kalsea ilma viittasi kesään lähinnä kaukaisena haaveena tai utopistisena unena. Sopivasti illan mittaan aurinko kuitenkin availi säteitään konserttiin tulijoille. Kirkon penkit täyttyivätkin lupaavasti kuoromusiikin ystävistä, toki lisääkin olisi mahtunut.

Kamarikuorolaiset tulkitsivat Lauri-Kalle Kallungin johdolla keväisiä, kesäisiä ja isänmaallisia lauluja, ja joukossa oli kansanlaulujakin. Pianon äärellä säestyksiä taituroivat Kaisa-Reeta Luukkonen sekä kuoronjohtaja Kallunki, ja Lotta Sorvoja juonsi konserttia runollisesti, muistellen tulevaa kesää, kertoillen laulujen taustoista sekä muistuttaen kuulijaa Veteraaninpäivän merkityksestä.

Milja Hassinen (14), Hymy Mäkelä (15) ja Vieno Riekkinen (15) odottelivat konsertin jälkeen rippikoulumerkkien leimaamista sakastin ovella. Tilaisuus oli nuorten mieleen, vaikka kaikki heistä eivät olleet käyneet aiemmin samanlaisessa konsertissa.
-Mulle tää oli uus kokemus, ja mun mielestä [konsertti] oli tosi kaunis, kertoo Hymy Mäkelä.
-Mulla tuli oikein kylmiä väreitä, ku oli tosi sievästi laulettu ja oli niin korkeita ja matalia ääniä, että se oli sillee tosi siisti, kuvailee Vieno Riekkinen, joka on käynyt aiemminkin saman tyyppisessä konsertissa.
-Oli hyvää musiikkia, tiivistää Milja Hassinen.

Teksti ja kuvat: Linnea Takkinen