Keväinen veteraanipäivän kuorokonsertti

April 27, 2021
Share this Article

Olen aina nauttinut kuorossa laulamisesta, vaikka välillä harrastus on ollut pitkillä tauoilla. Yhdessä laulamalla tavoitamme tunnelmia, joita ei yksin laulamalla pääse kokemaan. Erityisen ainutkertaista on se, että saan olla esittämässä joskus hyvin vaativaakin musiikkia erilaisten soitinkokoonpanojen kanssa sekä jumalanpalveluksissa että konserteissa. Se on hyvin palkitsevaa!

Arja Niemelä, sopraano

Oulun tuomiokirkon konserttiohjelma päättyy vuosittain keväiseen veteraanipäivän konserttiin

Keväinen kuorokonsertti kansallisena veteraanipäivänä on kuulunut Oulun tuomiokirkon kamarikuoron vuosittaiseen ohjelmaan kuoron ensimmäisestä toimintavuodesta lähtien.

Korona-aika teki tähän perinteeseen viime keväänä poikkeuksen: konsertti toteutettiin kamarimusiikkikonserttina Oulun tuomiokirkon kirkkomuusikkojen toimesta.

Tämän toisen koronakevään veteraanipäivän konsertin järjestämisessä hyödynnetään nyt aikaisemman vuoden tallennetta keväältä 2018.

Konsertin ohjelma on hyvä läpileikkaus eri vuosien konserttiohjelmasta sisältäen kuitenkin niin kuin useimmissa konserteissaan aina myös jotain uuttakin ohjelmistoa. Kuoro esiintyy konsertissa peräti kolmessa eri paikassa – kuoriosan ja parven lisäksi kirkon kupolin alla, konserttiyleisön keskellä. Kamarikuoron konserteille on luonteenomaista monipuolinen ja -ilmeinen konserttiohjelma ja sen tulkitseminen erilaisilla kokoonpanoilla.

Vuorovaikutus niin esiintyjien kesken kuin myös yleisön kanssa nousee tavoitteista ja arvoista. Raikas ja vivahteikas kuorosointi on myös kuoron keskeisiä arvoja sen palvellessa kuulijoita ja välittäessä juurevaa sanomaa.

Veteraanipäivä muistuttaa meitä kaikkia niistä uhrauksista ja perinnöstä, jonka veteraanisukupolvi meille antoi. Suurimpana perintönä on vapaa ja itsenäinen isänmaa. Laulaminen ja siihen liittyminen on arvokas tapa juhlistaa tätä perintöä!

Katso konserttitallenne Virtuaalikirkossa.