Keväinen veteraanipäivän kuorokonsertti

April 27, 2021
Share this Article

Kuorolaulamisessa parasta on yhdessä musisointi. Kuorosta tulee aina hyvällä ja vapautuneella mielellä pois. Kuoronjohtajamme Lake on ammattitaitoinen ja huumorintajuinen. Koen edistyneeni äänenkäytössä ja musiikkiluokanopettajana saan lisäksi hyviä vinkkejä työhöni. Pidän lisäksi kuoromme mukavasta yhteishengestä ja soinnista, joka on ainutlaatuinen.

Iiris Moilanen, altto

Oulun tuomiokirkon konserttiohjelma päättyy vuosittain keväiseen veteraanipäivän konserttiin

Keväinen kuorokonsertti kansallisena veteraanipäivänä on kuulunut Oulun tuomiokirkon kamarikuoron vuosittaiseen ohjelmaan kuoron ensimmäisestä toimintavuodesta lähtien.

Korona-aika teki tähän perinteeseen viime keväänä poikkeuksen: konsertti toteutettiin kamarimusiikkikonserttina Oulun tuomiokirkon kirkkomuusikkojen toimesta.

Tämän toisen koronakevään veteraanipäivän konsertin järjestämisessä hyödynnetään nyt aikaisemman vuoden tallennetta keväältä 2018.

Konsertin ohjelma on hyvä läpileikkaus eri vuosien konserttiohjelmasta sisältäen kuitenkin niin kuin useimmissa konserteissaan aina myös jotain uuttakin ohjelmistoa. Kuoro esiintyy konsertissa peräti kolmessa eri paikassa – kuoriosan ja parven lisäksi kirkon kupolin alla, konserttiyleisön keskellä. Kamarikuoron konserteille on luonteenomaista monipuolinen ja -ilmeinen konserttiohjelma ja sen tulkitseminen erilaisilla kokoonpanoilla.

Vuorovaikutus niin esiintyjien kesken kuin myös yleisön kanssa nousee tavoitteista ja arvoista. Raikas ja vivahteikas kuorosointi on myös kuoron keskeisiä arvoja sen palvellessa kuulijoita ja välittäessä juurevaa sanomaa.

Veteraanipäivä muistuttaa meitä kaikkia niistä uhrauksista ja perinnöstä, jonka veteraanisukupolvi meille antoi. Suurimpana perintönä on vapaa ja itsenäinen isänmaa. Laulaminen ja siihen liittyminen on arvokas tapa juhlistaa tätä perintöä!

Katso konserttitallenne Virtuaalikirkossa.