Kakskaks-konsertti

March 22, 2021
Share this Article

Oulun tuomiokirkon kamarikuoro esiintyi Kakskaks-konserttisarjassa

Oulun tuomiokirkkoseurakunnassa on tänä keväänä järjestetty Kakskaks (2/2) -nimeä kantava konserttisarja. Joka kuukauden 22. päivänä järjestettävien konserttien alaotsikkona on; melodioita ja tarinoita.

Maaliskuun 22. iltana konsertissa kuultiin mm. Juha Hakulisen kuorolle sovittamia liedejä ja yksinlauluja. Kuoron tenoreista Jukka Nevalainen tulkitsi kaksi klassikkoyksinlaulua. Parissa sovituksista oli kirjoitettu soolo-osioita, jotka toteutettiin kuoron sopraanojen riveistä.

Tarinoiden osalta ilta keskittyi Voimaantumisteorian avaamiseen KT Juha Siitosen asiantuntijuudella. Juha kuuluu kuoron bassoihin ja luontevasti tästä ja edellä mainituista näkökulmista illan teemaksi muotoutui Voimaantumisteoria ja kuoroharrastus.

Koronarajoituksista johtuen kuoron kokoonpano oli noin kolmannes kuoron kokonaisvahvuudesta muodostaen reilun tuplakvartetin. Illan juonnosta ja musiikinjohdosta pianosäestyksineen vastasi kuoronjohtaja Lauri-Kalle Kallunki. Voimaantumisteorian esittely sisältöineen oli Juha Siitosen suunnittelema, yhteistyössä illan juontajan kanssa.

Arvot kuoron toimintakulttuurin perustana

Keskeisenä kuoroharrastuksen voimaantumisen lähtökohtana nostettiin esille Oulun tuomiokirkon kamarikuoron arvot. Kuorossa toteutettiin arvojen työstäminen keväällä 2017.

Arvojen yhdessä luomisen koimme näköaloja avartavana. Samalla opimme tuntemaan toistemme näkemyksiä ja ajatuksia.

Arvoprosessissamme oli kaksi vaihetta. Ensin loimme keskustellen yhteistä kuvaa kuoron tulevaisuudesta. Millaisena näet kuoromme viiden vuoden kuluttua? Mikä olisi parasta, mitä olisi tapahtunut ja saatu aikaan kuoromme toiminnassa?

Yhteisen tulevaisuuden näkymän luomisen jälkeen vuorossa oli varsinainen arvoprosessi. Aluksi jokainen kirjoitti yksilötyönä viisi asiaa seuraavan kysymyksen pohjalta: Mitkä ovat kuoromme toiminnassa onnistumisen kannalta äärimmäisen tärkeät asiat? Asiat esiteltiin parille. Parit esittivät valitsemansa viisi asiaa koko kuorolle. Eniten kannatusta saaneet asiat nostettiin erilleen. Valittiin viisi asiaa. Näin saimme kuorollemme loukkaamattomat toiminnalliset arvot.

Arvoprosessin toteutimme ihmisarvolähtöisen voimaantumisen kulttuurin mukaisesti yhdessä luomisen menettelytavoilla.

Kakskaks-konsertin tallenne on kuunneltavissa Virtuaalikirkossa.