Oulun
tuomiokirkon
kamarikuoro

Laulamme jumalanpalvelusmusiikkia ja valmistamme kirkkomusiikkiteoksia Oulun tuomiokirkkoseurakunnan työn tukemiseksi ja kuorolaulun ystävien iloksi.

Katso tapahtumat

Kuoro

Oulun tuomiokirkon kamarikuoro on syksyllä 2014 perustettu noin 45 laulajan kuoro, jonka ensisijaisena tavoitteena on jumalanpalvelusmusiikin toteuttaminen ja kehittäminen. Jumalanpalvelusten lisäksi kuoron toimintaan kuuluvat pienimuotoiset konsertit ja erikseen päätettävien kirkkomusiikkiteosten valmistaminen.

Kuoroon voi pyrkiä koelaulun kautta mieluiten toimintakauden alussa. Haemme vielä basso- ja tenoriääniin laulajia. Kuorolaiselta edellytetään riittäviä laulumusiikillisia valmiuksia ja nuotinlukutaitoa sekä halua sitoutua pitkäjänteiseen musiikilliseen työskentelyyn. Kuorossa annetaan myös äänenmuodostuskoulutusta. Kuoroa on sen perustamisesta lähtien johtanut Oulun tuomiokirkon kanttori Lauri-Kalle Kallunki.

Tapahtumat

Kahden kuoron keväinen kuorokonsertti

Oulun tuomiokirkon kuorot musisoivat kansallisena veteraanipäivänä.
April 27, 2023

Johannes-passiota kuullaan Oulussa ja Rovaniemellä

Bachin mestariteos johdattelee hiljaisenviikon ja pitkäperjantain keskeiseen sanomaan.
April 2, 2023
Lisää

Uutta

Adventin ajan musiikki johdattaa joulun sanoman äärelle

-Barokki-ihmisenä joulumusiikista suosikkini on Johann Sebastian Bachin jouluoratorio. Myös Camille Saint-Säensin jouluoratorio on upea. Tutustuin siihen viime jouluna, kun olin kuuntelemassa Cantio Laudiksen joulukonserttia, kertoo 20-vuotias Elena Rontti. Hän valmistuu pian kaksoistutkinnolla ylioppilaaksi ja kirkkomuusikoksi pääinstrumenttinaan urut, sivuaineinaan piano ja laulu.

“Iäinen lepo anna heille, Herra”, pyydetään Requiemissa

Pyhäinpäivänä Oulun tuomiokirkossa soivat Wolfgang Amadeus Mozartin Requiemin sävelet. Sielunmessun keskiössä ovat kuolevan ihmisen toive armahduksesta ja rauhasta Jumalan luona.
Lisää

Kuoron arvot

Rohkea vuorovaikutus

Tavoitteenamme on esiintymistilanteissa rohkeasti laulava, elävästi ja aktiivisesti kommunikoiva kuoro.

Sointi

Pyrimme yhtenäiseen ja vapaaseen äänenmuodostukseen, jonka lopputuloksena on harmoninen ja vivahteikas sointi.

Palvelemisen ilo

Musiikki tuo riemua ja lohtua sitä kaipaaville. Palvelemisen ilo sitouttaa meitä kristillisen sanoman välittämiseen musiikin kautta.

Muutamassa Tuomiokirkon kamarikuoron konsertissa käyneenä rohkaistuin hakemaan porukkaan mukaan. Halusin tähän kuoroon, koska minulla oli mielikuva laadukkaasta kuorosta ja täällä pääsee laulamaan sekä isoja kuoroteoksia että perinteistä jumalanpalvelusmusiikkia. Parasta kuorolaulamisessa on musiikin tekeminen yhdessä: se, kun pitkään harjoiteltu kappale tai teos alkaa sujumaan ja lopulta päästään esittämään se yhdessä.

Samuel Mehtälä, tenori

Aina kuoron ollessa tauolla huomaan, kuinka tärkeä osa kuoro todella on arkeani ja hyvinvointiani. Odotan jokaisia harjoituksia innolla, varsinkin pitkän tauon jälkeen. Pää tyhjentyy muista ajatuksista jo äänenavauksessa ja tekniikkaharjoituksissa - joitakin harjoituksia voisin laulaa vaikka loputtomiin.

Linnea Takkinen, sopraano

Musiikki vaikuttaa jollain käsittämättömällä tavalla
mieltä hoitavasti. Uskoisin, että tunteet avautuvat ihan eri tavalla laulamalla ja eläytymällä laulujen tunnemaailmaan. Ehkä hienointa on kokea yhdessä musiikillisia hienoja hetkiä, joissa jokainen laulaja on täysillä mukana. Yhdessä tekeminen saa aikaan yhteisöllistä iloa, toveruutta ja positiivista tunnelmaa.

Juha Mäntymaa, basso

Kyllä kuoro antaa minulle paljon. Oppii laulutekniikkaa ja oppii laskemaan, matematiikkaa. Saa paljon uusia ystäviä ja laulaminen rentouttaa mieltä.

Tarja Tahkola, altto

Olen aina nauttinut kuorossa laulamisesta, vaikka välillä harrastus on ollut pitkillä tauoilla. Yhdessä laulamalla tavoitamme tunnelmia, joita ei yksin laulamalla pääse kokemaan. Erityisen ainutkertaista on se, että saan olla esittämässä joskus hyvin vaativaakin musiikkia erilaisten soitinkokoonpanojen kanssa sekä jumalanpalveluksissa että konserteissa. Se on hyvin palkitsevaa!

Arja Niemelä, sopraano

Yhdessä laulaminen on kuoroharrastuksen rikkaus. Kamarikuorossa lisänä on vielä eri ikäisistä laulajista koostuva porukka sekä taitava ja ammattitaitoinen kuoronjohtaja. Monipuolinen ja haasteita tuova ohjelmisto pitää mielenkiintoa yllä sekä se, kun huomaa kehittyneensä laulajana yhdessä muiden kuorolaisten kanssa.


Suvi Kaarre, altto